donderdag 23 september 2010

Broek, shirt en ballonrokje

'k Heb beslist niet stilgezeten hoor, de laatste tijd. Eerst had ik een broek voor Bram gemaakt. Het valt vaak niet mee voor hem een broek te maken, omdat hij zo smalletjes is. Ik had een patroon uit de Knippie, volgens mij Herfst 2008 (of 2009). Was een leuk patroon om te maken en hij staat 'm ook leuk. Alleen had hij na 1x dragen al een gat achterop z'n kont en de drukknoop er al uit. Het is een soort spijkerstof met een visgraatmotiefje.
Dit is 'm:

Voor Gijs een shirt gemaakt. Ook uit een herstknippie. Het maken van de hals (van tricot boordstof) viel niet mee, maar hoewel het niet helemaal geweldig is gelukt, durf ik het hem nog wel aan te doen hoor. Onderaan had ook een rand van hetzelfde moeten zitten, maar daar had ik me verknipt en eigenlijk had ik gewoon geen zin om dat er nog op te zetten, en ik vond het zo eigenlijk ook best leuk. Het is gemaakt in maat 104.
Als laatste een ballonrok, van babyrib met een organza slinger erop. Ik vind het een superleuke stof, maar wist eigenlijk niet zo goed wat er van te maken. Gekozen voor een ballonrokje. Het patroon komt uit Knippie 4-2009. Eigenlijk moet er een breed elastieken boord aan de bovenkant, maar dat had ik niet, en dan kom je qua kleur ook niet uit, dus ik heb er een elastieken tailleboord van gemaakt.
Het is maat 134


Geen opmerkingen:

Een reactie posten